Deputatul din arest

Alegerile de duminică au scos o situaţie paradoxală, cea a lui Virgil Pop, candidatul PNL în Colegiul Turda, arestat preventiv pentru trafic de influenţă, cu vreo zece zile înaintea alegerilor. Aflat în spatele gratiilor, Pop nu a participat în ultima decadă a campaniei electorale, dar a fost prezent, printre turdeni, graţie afişelor, bannerelor şi mash-urilor imense cu chipul său, care tronau pe clădirile din centrul oraşului. Nu ştiu câţi locuitori aveau habar că Virgil Pop a fost arestat, dar cert este că acesta a fost votat de 2299 de persoane!

Şi culmea, astăzi, Virgil Pop, candidatul din arest a fost confirmat ca şi deputat, primind voturi de la partid în urma redistribuirii naţionale!

Situaţia e absurdă cum numai în România se poate întâmpla. A fost ales democratic, a fost votat şi este parlamentar. Mai trebuie să fie validat şi să depună jurământul.

Dar el este în arest şi nu poate ieşi. Abia în 19 decembrie îi expiră mandatul de arestare de 29 de zile. Dacă instanţa va decide prelungirea arestului, va mai sta după gratii, deşi turdenii l-au trimis în Parlament. Dar ce va face cu mandatul de deputat, cum va depune jurământul, şi când?

O situaţie mai ciudată nici nu se putea întîlni.

După ce că a ieşit deputat cu 3000 de voturi, nici măcar nu va vedea Parlamentul prea degrabă, decât în poze sau la televizor.

Dacă mandatul de arestare se va prelungi, succesiv, câteva luni, poate chiar un an, ne putem trezi că Pop a fost ales degeaba. Nici el, nici turdenii, nici PNL nu vor beneficia de pe urma funcţiei de deputat .

Asta da, încurcătură…

Reclame

Un răspuns to “Deputatul din arest”

  1. gazpefoc Says:

    Ai dreptate. Ca la noi la „nimenea”!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: