Marko, mai lasă-ne!

Nu este pentru prima dată când liderii UDMR sar peste cal, prin declaraţii şocante la adresa României şi românilor pe care apoi le atribuie, nonşalant, campaniei electorale şi dorinţei de a atrage şi fărâma de electorat care este la PCM.

Marko Bela zâmbeşte, şmecher, când e luat la întrebări şi spune că nu sunt declaraţii serioase, că aşa e politica lor, trebuie să vină musai politicienii UDMR  cu afirmaţii radicale ca să atragă votul lui Pişta baci şi lui Ilonka neni din Sic.

Numai astfel de declaraţii le merg, cică, ungurilor la inimă şi arată că mai marii Uniunii nu au uitat, de fapt, care sunt „dezideratele” supreme, nerecunoaşterea în veci a Transilvaniei şi obţinerea autonomiei teritoriale.

Preşedintele UDMR se pregăteşte să bage Uniunea în Guvernul PSD-PDL şi pe uşa din dos, şi s-ar mulţumi şi cu un oscior al puterii, concretizat prin niscaiva funcţii de prefecţi în Secuime, ceva directoraşi pe la serviciile deconcentrate, sau vreo doi-trei secretari de stat şi directori în ministere.

Ar fi suficient, cu alte cuvinte, pentru ca UDMR să nu înceapă o campanie de denigrare depre persecuţiile maghiarilor şi să se alăture, prin discurs, lui Tokes Laszlo.

Tupeul lui Marko nu are, însă, limite, când a afirmat că neacceptarea UDMR în viitorul Guvern de către PSD înseamnă, nici mai mult nici mai puţin, decât „antimaghiarism”!

Adică UDMR trebuie să facă obligatoriu parte din orice Guvern, că altfel ne putem aştepta chiar la conflicte interetnice.

Bela baci, io zic să te duci să te culci, că ai luat-o rău pe arătură.

Sincer, la faze din astea, câmd crapă masca de european a liderului UDMR, mă bucură atitudinea PSD şi le ţin pumnii să îi lase pe tuşă, măcar patru ani, pe UDMR-işti.

Şi aş vrea să le reamintesc celor de la PDL că acelaşi Marko Bela, pe care se chinuie să îl urce la guvernare şi căruia i-au dat cuvântul ca fraierii, declara cu nici două săptămâni înainte că maghiarii din România nu pot sărbători 1 Decembrie, pentru că, pentru ei, cei 70 de ani trecuţi de la Marea Unire au însemnat „70 de ani de agonie”..

Păi Bela baci, vrei să devii membru al Guvernului României, dar te doare-n paişpe de Ziua Naţională a ţării?

Adică ciu-ciu prezenţă a UDMR la depuneri de coroane, la sărbătorirea Unirii? Vrei la guvernare, da cu juma de normă?

Sunt curios cum va rezolva PDL problema UDMR şi cât de loiali se vor dovedi, pe mai departe, liderii Uniunii statului român, pentru că, se vede, profită prea mult de faptul că politicienii români nu au curajul să îi spună verde-n faţă preşedintelui Uniunii „Marko Bela, mai lasă-ne”…

 

Conform preşedintelui UDMR, cine critică UDMR e catalogat, automat, antimaghiar. Chiar sunt curios dacă vecinii şi prietenii maghiari mă vor mai saluta de azi înainte.

Reclame

2 răspunsuri to “Marko, mai lasă-ne!”

  1. gazpefoc Says:

    Sunt curios, te saluta sau nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: