Pumnii strânşi pentru premier

 

Am început, încă de ieri, să îi ţin pumnii lui Emil Boc în viitoarea funcţie, cu toate că nu mă împăcasem cu ideea de a-l vedea plecat de la Primărie. Asta, deşi, sincer, nu prea am crezut în asigurările date de atâtea ori că nu va pleca la Bucureşti şi că îşi va duce mandatul de primar până la capăt. Iar de promisiuni făcute de politicieni mi-era plin podul…

Dar am înţeles, în cele din urmă, că Boc nu a avut loc de întors şi că dacă preşedintele Băsescu i-a propus funcţia de şef al Guvernului, în urma retragerii lui Stolojan, nu avea cum să refuze.

Şi, fie vorba între noi, cine ar fi cel care ar putea refuza o astfel de demnitate? Să arunce primul piatra cel care spune că ar fi refuzat să fie premier. Să fim serioşi, când ţi se propune o astfel de funcţie nu faci nazuri de fată mare.

În plus, pentru noi, clujenii, este şi un motiv de mândrie, că am dat României un prim-ministru.

Aşadar, îi ţin pumnii lui Emil Boc să reuşească.

Să facă un Guvern ca lumea, să ia decizii înţelepte, să nu dea ordonanţe de urgenţă pe bandă rulantă, ori hotărâri de guvern cu dedicaţie, să nu uite că de performanţele Executivului pe care îl va conduce va depinde viitorul României. Dar şi viitorul lui politic şi al doilea mandat al lui Băsescu.

Este o mare responsabilitate care apasă pe umerii lui şi sunt convins că nu îi va fi uşor, mai ales că este la guvernare cu PSD şi nici în PDL unii nu se simt prea confortabil când îl văd în fruntea Guvernului.

Să aibă grijă la duşmani dar, mai ales, la “prieteni”.

Să fie conştient că, poate, e un premier de sacrificiu într-un moment delicat, într-un an în care nici măcar Nostradamus nu a îndrăznit să facă vreo previziune.  

Să aibă, însă, încredere că, cineva, acolo sus, veghează, pentru că, nu-i aşa, nu e uşor de ajuns din Răchiţele tocmai la Palatul Victoria.

Emile, noi, la Cluj, ne vom descurca cumva. Om merge şi la alegeri locale pentru Primărie, că doar asta e viaţa, nu pot fi toate lucrurile roz şi aşezate o sută de ani pe lumea asta.

 

 

Pentru cei care mă cunosc, dar nu numai, şi care ar putea interpreta în vreun fel aceste rânduri, nu, nu vreau niciun post la cabinetul lui Boc.

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: