Ca la tarabă

 

– Hai, neamule, ia funcţiile de la ministere şi de la agenţii. Hai odată că nu stăm toată ziua aicea.

Un lider PSD sta cu o foaie în faţă plină de funcţii şi posturi de secretari de stat, de şefi de agenţii guvernamentale, de adjuncţi, dar şi de directori de servicii deconcentrate din „provincie” sau diverşi consilieri personali ai demnitarilor.

În faţa sa, forfotă de lideri de judeţe care stăteau la rând ca la tarabă, fiecare cu listuţe de nume în faţă.

– Zi, mata, domnule, ce judeţ eşti? Ai douj de funcţii la deconcentrate. Le iei pe toate acu sau mai laşi? Plasă ai?, glumi omul, ca să mai destindă atmosfera.

Începuse şi la PSD şi la PDL marea împărţeală. Ca la piaţă.

– A, domnu Oprişan, să trăţi că ne trebuiţi. Avem aici pentru dumneavoastră trei secretari de stat, doi directori de agenţii, sus, la guvern, şi la Vrancea, cam tot ce mişcă la deconcentrate. Mulţumit, şefu?

Marian Oprişan îi întinse lista de nume şi, încruntat, îi aruncă printre dinţi un „hai că n-am timp de glumele tale; bagă şi mie numele astea”.

Şefii de filiale treceau şi completau posturile libere şi îşi luau hârtiile în primire cu funcţiile corespizătoare ce reveneau PSD.

– O, domnu’ Soporan de la Cluj. Ia să vedem ce avem aici? Avem o superofertă pentru dumneavoastră, o promoţie, la Prefectură.

Glasul mieros se făcu auzit până în spatele rândului.

– Dacă luaţi un subprefect, vă dăm doi. Că e promoţie azi. Am vorbit cu colegii de la PDL, şi ei iau prefectul. Vă convine, e ok?

Un preşedinte de filială se chinuia să finalizeze lista de nume. Ba tăia, ba adăuga, ba vorbea la telefon şi se certa cu ai lui, de acasă.

Vocea îi suna iritată.

– Ce să mai iau, dragă? Pe nepotu’ lu’ sor-ta l-am pus director la minister, pe vara lu’ unchiu am pus-o şefă la inspectorat. Da, da, ştiu dragă, loaza aia, care a trecut prin şcoală ca gâsca prin apă, dar e de-a noastră, de la partid, mănâncă şi ea o pâine… Auzi, dragă, nu mă mai ţine de poveşti, că am treabă, da?

Nici la sediul PDL atmosfera nu era mult diferită, câtă vreme funcţiile se împărţeau frăţeşte, jumi-juma, între cele două partide care formau coaliţia de guvernare.

– Hai, frate, nu sta cum nu sta apa. Să văd mişcare, că acuşi vine premierul şi ne cere lista. Care mai are nevoie? Hai, că mai avem marfă, posturi bune, călduţe, bine plătite, numai pentru noi şi ai noştri. Hai, repede, că lista îi lungă. Patru ani ca mâine trec şi să profităm şi noi…

 

Reclame

2 răspunsuri to “Ca la tarabă”

  1. www.medicultau.com Says:

    de ministere şi de la agenţii … toate daca ar citi articolul tau ar fi surprinse de calitatea lui.

    Pacat ca inca te mai tin aia de la Monitorul, ar fi bine sa pleci cat de repede de acolo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: