Primăria fără Boc

 

Emil Boc şi-a luat rămas bun din Primărie.

A lăsat Constituţia pe biroul din fostul său cabinet, pentru viitorul urmaş, poza lui Băsescu la loc de cinste în bibliotecă şi ţestoasele în acvariu. Pe broscuţe ar trebui să le ducă la Bucureşti, la Guvern, dar încă nu se ştie când.

Cabinetul e gol, iar televizorul, mereu conectat la emisiunile de ştiri, e stins.

Mulţi spun, cu o jumate de gură amară, că fostul primar nu a plecat cum s-ar fi cuvenit din Primăria clujeană, unde a fost edil şef în ultimii patru ani şi jumătate. Şi-a dat demisia într-o secretomanie şi lipsă de transparenţă care nu îl caracterizează. A spus că va demisiona, azi, în ultima zi a termenului legal de 15 zile şi a reafirmat, de mai multe ori, acest lucru. Dar şi-a scris-o sâmbătă seara, a datat-o cu ziua de duminică şi a lăsat-o în biroul secretarului municipiului, pentru că trebuia să plece la Bucureşti, iar azi demisia a fost înregistrată. S-a ţinut de cuvânt, nu-i aşa?

Nu a reuşit, însă, să găsească o soluţie de a depune demisia personal, după cum nu şi-a luat nici rămas bun de la consilierii locali, în cadrul unei şedinţe a Consiliului. Sau de la angajaţi.

Măcar aşa, ca un ultim gest uman de despărţire.

A venit în week-end, a scris hârtia, a semnat-o, a lăsat-o şi dus a fost. A rezolvat rapid problema şi a plecat. Poate nici nu s-a uitat în urmă, cu ochii, mereu, spre Palatul Victoria.

Bine că nu şi-a trimis-o pe fax, de la Bucureşti, sau prin sms…

A lăsat Constituţia pe biroul din cabinetul său, pentru viitorul urmaş, poza lui Băsescu la loc de cinste în bibliotecă şi ţestoasele în acvariu.

Şi poate, poate, zic, o urmă de regret.

Reclame

4 răspunsuri to “Primăria fără Boc”

 1. clujean Says:

  regret? nu din partea mea, asta e limpede!

 2. Camelia Says:

  crezi ca regreta? poate o va face mai tirziu, cind vin castanele alea grele pe capul lui de premier … poate abia atunci va regreta, dar probabil va fi prea tirziu, cum se intimpla de obicei …

  • magradean Says:

   cred ca, pe undeva regreta, cind vede ca guvernarea nu e floare la ureche. Primaria era jucarie, nu avea nicio treaba, mergea ca unsa si cind era la Bucuresti. apostu era la post, ca sa zic asa. Acum nu prea are pe cine lasa in loc. Si, vorba ta, vin castanele…O, da.

 3. G.B. Says:

  Primaria merge singura si fara primar. Vorba cuiva unui functionar: „de cand nu mai avem primar merge chiar mai bine!” 🙂 Eu nu ii dau multe luni lui Boc in postul de premier …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: