Hei, rup, hei, rup

 

În primele două săptămâni ale noii guvernări, au fost luate o serie de măsuri care pot fi caracterizate ca fiind heirupiste, să nu zic amatoriste. Ordonanţe încropite pe genunchi, fără o consultare profundă, adoptate la repezeală, mai mult pentru imagine.

Legi ca să nu zică lumea că Guvernul nu se pregăteşte de criza economică.

Nu ştiu, zău, dacă premierul sau miniştri au habar ce harababură au stârnit şi cât de contestate sunt deciziile luate în primele zile.

Parcă îl şi vâd pe şeful Departamentului de Afaceri Europene, proaspătul secretar de stat Vasile Puşcaş, când ajunge cu avionul la Bruxelles, că ia metroul de la aeroport şi tramvaiul, trăgând după el două valize, spre hotel. Sau că, îmbrăcat la patru ace, pentru vreo sindrofie la Comisia Europeană, va lua seara metroul unde mişună cerşetorii şi şuţii, păzindu-şi buzunarele. Da, îl şi vâd pe Puşcaş pe când să ajungă la cocktail select, cum îl prinde o dragă de ploaie la ieşirea din gura de metrou şi cum va da explicaţii justificative gazdelor că nu a luat taxiul deoarece Guvernul Boc a decis să strângă cureaua.

Păi au început deja să râdă şi curcile din capitala Europei…

Să nu mai zic de decizia cu pensionarii care nu au voie să cumuleze şi pensia şi o slujbă la stat care, în ansamblu, e bună, dar nu aşa, elaborată la grămadă. S-au gândit miniştrii la actorii pensionari, monştrii sacri care primesc, după ce trec în nefiinţă, ordine importante ale statului roman, şi care trăiesc, acum din pensii de mizerie?

Au luat guvernanţii în calcul situaţia profesorilor sau a medicilor pensionari care s-au întors să profeseze şi care şi-au găsit locuri deoarece posturile lor nu sunt râvnite de cei tineri din cauza salariilor mici? Era nevoie de o aprofundare a categoriilor unde pensionarii nu pot profesa şi a cazurilor clare, nu aşa cum s-a procedat.

O altă ordonanţă heirupistă este cea a blocării posturilor din administraţie, similară celei luată şi în 2004, pentru a face economii la buget. Premierul Emil Boc îşi aminteşte, sper, cât l-a blocat respectiva prevedere, când era primar al Clujului. Acum a luat o decizie identică prin care a dat o lovitură sub centură tocmai Primăriei Cluj-Napoca şi Consiliului Judeţean Cluj, instituţii care nu au arhitecţi şefi şi care nici nu pot organiza, timp de un an, un concurs pentru respectivele funcţii.

Am înţeles că preluarea puterii a fost făcută în grabă, că ne prinde criza din urmă.

Dar şi măsurile anti-criză trebuie luate în grabă?

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: