Să ne explice premierul

 

Să ne explice premierul ce va face un pensionar, care este însoţitor pentru o persoană cu handicap, de exemplu chiar soţia sa, şi care primeşte 400 de lei pe lună ajutor de la stat. Ce va face respectiva persoană când va fi pus să aleagă între pensie şi ajutorul de însoţitor? Cine va mai avea grijă de soţia sa care are grave probleme de sănătate dacă va opta, natural, pentru a-şi păstra pensia? Unde va găsi o persoană dispusă să o îngrijească pentru 400 de lei pe lună? Sau îşi închipuie, cumva, premierul, că pensionarul respectiv va deveni persoană fizică autorizată (PFA), va plăti 1000 de lei pentru înfiinţarea firmei şi alţi bani pentru a ţine contabilitatea doar pentru a putea să încheie o convenţie civilă?

Nu ar dori chiar domnul premier să vină să aibă grijă de această persoană cu handicap?

 

Să ne explice premierul ce va face o pensionară care este învăţătoare şi care îşi rotunjeşte pensia cu orele predate, nu pentru că aşa are chef, ci pentru că la salariile din învăţământ nu se înghesuie nimeni? Va renunţa din semestrul doi la cursuri, pentru a-şi păstra pensia, sau va accepta plata cu ora, pentru care va primi 6 lei? Cine o va înlocui, la mijlocul anului şcolar, pe învăţătoarea pensionară, cine îi va prelua orele? Crede primul ministru că se găsesc pe toate gardurile tineri care să preia din mers predarea la o clasă de gimnaziu? Cine îi va învăţa carte pe micuţi?

Cumva domnul premier?

 

Să ne explice premierul ce va face un primar de comună care a primit la sfârşitul anului trecut câteva zeci de mii de lei pentru lucrări de modernizare drumuri sau canalizare, să zicem. Dacă a primit banii în noiembrie şi a demarat procedura de licitaţie, sunt convins că premierul ştie cât durează adjudecarea, atunci lucrările vor începe undeva la începutul anului. Ce va face acel primar care trebuie să returneze la Guvern banii rămaşi necheltuiţi pe 2008? Reziliază contractul cu firma câştigătoare a licitaţiei, sistează lucrarea şi mai speră bani la Sfântu Aşteaptă? Şi ce le va zice oamenilor din sat, că drumul lor nu se mai face pentru că ce a dat un guvern, a luat următorul?

Sau poate dă premierul bani de la el, din buzunar?

 

Să ne explice premierul cine a născocit aceste legi? Toate ca toate, dar pe cuvânt că ceea ce se întâmplă este mai mult decât un banc prost, colorat în muuult portocaliu şi roşu…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: