Ce nu le-a spus Emil Boc

 

 

Ce nu le-spus premierul Boc miniştrilor în prima şedinţă de Guvern? Sau măcar într-a doua?

Poate că ar fi prevenit crize politice, de genul celei legate de Gabriel Oprea, sau ar fi preîntâmpinat o deteriorare a imaginii Guvernului care doboară orice record.

 

Nu le-a spus că vrea să fie un prim ministru al tuturor miniştrilor, nu numai al miniştrilor PDL, că miniştri PDL să nu aibă impresia că se pot culca pe o ureche şi pot să nu performeze, că oricum, el, că premier le va ţine spatele. Nu le-a spus că îi va trata pe toţi în mod egal, şi că aşteaptă de la fiecare să îşi facă datoria. Nu le-a spus un lucru important, şi anume, carnetul de partid nu te apără de incompetenţă sau rea voinţă.

 

Nu le-a transmis premierul Boc miniştrilor că nu ar vrea să audă întâi din presă că un ministru are nemulţumiri şi că toate problemele şi nemulţumirile care apar trebuie discutate întâi în cadrul Guvernului şi al coaliţiei de la guvernare. Nu să afle din presă că ministrul X are o nemulţumire pe care nici măcar nu a avut curajul să o ridice în Guvern.

 

Nu i-a avertizat că nu vrea să audă de proiecte de ordonanţe sau de hotărâri de guvern sau de licitaţii, date „cu dedicaţie”. Nu le-a transmis că uşa Guvernului este închisă pentru grupurile de interese, iar tot ce se va face se va încerca să se facă „pe bune” în ceea ce priveşte contractele cu statul. Nu le-a spus de la bun început, că în Guvernul Boc un ministru poate greşi o singură dată.

 

Nu le-a spus miniştrilor să nu încerce să aducă în structurile guvernului sau ministerelor, pe uşa din dos, oameni pătaţi, cu tinichele de coadă, cu dosare la DNA, personaje controversate, cu epoleţi ori fără.

 

Nu le-a spus nici că orice colaborare dintre cele două partide, PSD şi PDL, pleacă de la respectarea protocolului semnat, de la respectarea, la virgulă, a termenelor convenite. Nu le-a spus că dacă îşi bat joc de Guvern, îşi bat joc de partidele din care provin, de ei şi, în cele din urmă, de ţară.

 

Nu le-a spus multe premierul Emil Boc miniştrilor săi în prima şedinţă de Guvern, sau măcar într-a doua.

 

Şi, din păcate, se vede…

 

Reclame

Un răspuns to “Ce nu le-a spus Emil Boc”

  1. fireworks Says:

    nu le-a spus pt. ca nu a avut voie sa spuna, daca intelegi ce vreau sa zic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: