Unde sunt miniştri?

Unii au luat un start lansat, şi au umplut ecranele televizoarelor, alţii au şi părăsit, între timp, Guvernul, în timp ce majoritatea mai dorm în papuci. Din cei 20 de miniştri ai noului Cabinet, i-am numărat pe degetele de la două mâini pe cei care au ieşit, cât de cât, în faţă. Restul, ca şi cum nu ar fi existat. Nu zic că trebuia să fi fost o competiţie, un concurs de genul care iese primul în faţă, dar nici să depui jurământul şi să nu te mai vadă nimeni la faţă cu săptămânile. Marian Sârbu a fost de departe cel mai vizibil şi activ ministru, poate şi pentru că a trebuit să explice în stânga şi-n dreapta brambureala cu ordonanţa privind cumulul pensiei cu salariul la stat. Şi Elena Udrea a ieşit la rampă să ne explice despre soarta turismului, şi Adriean Videanu, ministrul Economiei, a cam avut de lucru din cauza crizei gazului. Berceanu a dat afară nişte directori, veritabilă măsură de forţă, iar Oprea a spus adio Guvernului după trei săptămâni de la investitură, după ce a dat semnale clare şi binevenite privind lupta împotriva infracţionalităţii.

Până şi Bazac s-a dat jos din Ferrari şi a dat o tură populistă prin spitalele patriei, iar Nemirschi de la Mediu a cam avut de furcă cu taxa auto. Cristian Diaconescu, de la Externe, a avut, la rândul lui, apariţii pe tema crizei din Gaza, iar Ecaterina Andronescu a tot dat explicaţii neconvingătoare privind majorarea salariilor profesorilor. Fiecare s-a pronunţat pe temele respective cum s-a priceput. Dar măcar i-a văzut lumea în noua postură.

Dar unde este Blaga, pittbul-ul de la Dezvoltarea Regională, unde e Stânişoară de la Apărare, unde e Monica Ridzi de la Tineret şi Sport? Sau Theodor Paleologu, ministrul Culturii, “omul invizibil”, alături de Gabriel Sandu, de la Comunicaţii? Sau aţi uitat că avem un ministru al Comunicaţiilor pe care îl cheamă Gabriel Sandu? Nu mai amintesc de Constantin Niţă, ministrul IMM-urilor, despre activitatea căruia iar nu am auzit nimic. Sau de Sârbu de la Agricultură. Repet, nu am pretenţia să îi văd toată ziua la televizor şi în presă, dar nici să treacă săptămâni întregi fără nici o veste de la ei.

Nu de alta, dar fiind noi în funcţii, poate trece mandatul şi nu le remarcă nimeni lipsa nici peste patru ani…

Reclame

Un răspuns to “Unde sunt miniştri?”

  1. bogdan ilasc Says:

    pe la sprituri la golden blitz…oricum sper ca membrii guvernului dorel sa nu miste un deget si sa lase treaba sa mearga de la sine caci ei sigur mai mult incurca decat descurca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: