Întrebare tâmpită

Azi, la Realitatea TV, realizatorul Cristina Şincai în dialog telefonic cu ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, despre cazul handbalistului român omorât în Ungaria. Întreabă Şincai, după ce a deplâns tragica întâmplare, „şi, doamna ministru, vreau să vă întreb, dumneavoastră ce puteţi face ca astfel de cazuri să nu se mai întâmple, ca să fie păstraţi sportivii români la echipe din ţară?”. Adică, ce poate face un minister ca un handbalist, un fotbalist, un baschetbalist, să joace numai în România, să nu cumva să plece în străinătate să joace şi să moară din întâmplare. Să dea, cumva, milioane de euro la cluburi private ca să îşi poată plăti regeşte sportivii, sau ce Dumnezeu să facă? Întrebare mai tâmpită nu mi-a fost dat demult să aud.

Păi să îi spună Cristina Şincai lui Mutu să vină repede acasă de la Fiorentina, să joace la Avântul Prăbuşirea pe doi firfirei, să nu îi dea vreun italian supărat în cap,. că îi dă ministra bani suficienţi, să joace numai în ţărişoara lui dragă, mama ei de situaţie care îi împinge pe căpşunari să lucreze în Spania şi pe bieţii sportivi să joace în lumea largă.  Sau lui Chivu sau mai nu ştiu cui. Guvernul e de vină, dragă Cristina, că nu are 10 milioane de euro să îi dea lui Mutu pe sezon.

Bună întrebare, de la o jurnalistă multilateral dezvoltată, care peste 5 minute, sărea de la sport şi dezbătea soarta salariilor bugetarilor, de parcă ea se pricepe la toate. Păcat că nu urma şi a treia parte, despre fotosinteză sau despre fizica cuantică, sunt sigur că s-ar fi descurcat de minune.

Nu am mai urmărit-o că mi s-a făcut lehamite.

Reclame

3 răspunsuri to “Întrebare tâmpită”

 1. medusa Says:

  Jurnalistii sunt de cele mai multe ori groaznic de superficiali. Per ansamblul ei doar creeaza impresia ca se pricep la toate, asta e o greseala pt ca noi ne asteptam sa ne dea solutii la tot felul de probleme, sa ne informeze corect.
  Cel mai rau e ca nu-si asuma incompetenta pe anumite domenii si nu cer inainte sfaturi de la cei care stiu despre ce si cum.

  • magradean Says:

   E corecta observatia, dar sa nu generalizam. Da, unii sunt asa, pentru ca nu s-a ajuns inca o o stricta specializare pe domenii, mai ales in teritoriu. Unii jurnalisti, la fel cum unii judecatori sunt incompetenti, unii politisti iau spaga, iar unii parlamentari dorm in Parlament. Unii, nu toti, da.

 2. gazpefoc Says:

  Da’ce-ti veni sa te uiti la Realitatea????????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: