Încă o oră de alegeri

Mai este o oră până la închiderea urnelor.

La sediul Partidului Alianţa Socialistă (PAS), ştiţi, ăla de la fosta Primărie, la parter, unde e xerox-ul, e veselie mare. Sursele socialiste spun că Gheorghe Oros, candidatul filialei, intră în turul doi. Încă nu se ştie dacă va fi cu Laszlo Csaba de la Partidul Verde, ăla de care nu a auzit nimeni, şi care nici sediu nu are, eventual lângă o pubelă ecologică. Laszlo a primit voturi de la ungurii care nu au aflat că viceprimarul Laszlo nu a candidat. Mare păcat că verzii nu au avut un candidat pe care să îl cheme Laszlo Gergely, că ieşea din primul tur.

Şi pictorul Gheorghe Aştileanu trage speranţe la turul doi, că l-au dat la televizor că nu poate intra singur cu căruciorul cu rotile în secţia de votare, pentru că la liceul „Bălcescu” nu au montat rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Surse din PNGCD spun că Becali însuşi ar fi aflat de estimări şi va veni la noapte cu elicopterul la Cluj, să aducă o valiză pentru contracandidatul lui Aştileanu să nu îşi joace corect şansele duminica viitoare.

Grigore Pop, singurul independent, a ras deja vreo două butelci de vin de bucurie că va intra în turul doi, după cum susţin surse sindicale, tot mai roşii la faţă. De frig. Pop îşi face deja calcule dacă mai merită să mai doneze pentru campania electorală de săptămâna viitoare încă 15.000 de lei din economiile făcute. Se pare că va cere o mărire de salariu de la Cartel „Alfa”, că cei 900 de euro pe lună nu îi ajung să mai comande afişe noi şi un nou set de pungi ecologice.

Şi la ţărănişti e chef. Biju a reapărut pe la sediu, după o absenţă de 10 ani, şi l-a felicitat pe Călin Oancea pentru voturile primite de la nucleul dur al ţărăniştilor care l-au dus pe candidat în turul doi. Indiferent cu cine se va înfrunta duminica viitoare, Oancea e mulţumit de rezultat. Şi Sârbu. Mai ales Sârbu, că a reuşit să demonstreze că PNŢCD mai mişcă şi respiră.

Gergely Balasz de la PCM  îşi freacă mâinile de bucurie. A adunat o căruţă de voturi care, spun sursele maghiare sub acoperire din secţiile de votare, l-au dus direct în turul doi. Abia aşteaptă să le dea peste nas celor de la UDMR. Oricum am lua-o, PCM a primit mai multe voturi decât UDMR, care nu a avut candidat. 1-0 pentru PCM la faza asta.

La partidele „mari” e liniştea dinaintea furtunii. Se pregăteşte numărătoarea paralelă iar dacă nu vor ieşi candidaţii favoriţi, se întocmesc deja acuzele de fraudare a votului. Apostu e sigur că va ieşi din primul tur, Nicoară li Popo Puşcaş sunt siguri că intră, fiecare, în finala de doi, cu Apostu. 

Mai este o oră până la închiderea urnelor şi vom vedea cine a sperat degeaba.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: