Noi am dat, Domnul nu a luat

– Domnul a dat, Domnul a luat, fie numele Domnului binecuvântat. Şi a-l domnului deputat, aici de faaţăă… Vocea puternică a preotului mişca până şi icoanele afumate de pe pereţii bisericii. Era duminică dimineaţă, zi de slujbă, iar lăcaşul sfânt era plin de credincioşi smeriţi, gătiţi cu cele mai bune haine scoase de prin dulapuri.

– Lăudat fie Domnul, dar şi domnul senator care este şi dânsul aici de faţă, de asemenea…

Preotul se înclină cu cristelniţa şi îi suflă aburi de tămâie parlamentarului care îi miluise biserica sa cu mai multe miliarde de lei pentru renovare. Şi mai făcuse rost de bani pentru începerea unei biserici noi în satul vecin. Cei doi, deputatul şi senatorul, unul de la PDL, celălalt de la PSD, făcuseră echipă bună şi, deşi erau din partide diferite, erau împreună la guvernare şi ţinteau, ambii, un nou mandat. Se pregăteau din timp. Preotul ştia cum se bătuseră ca nişte lei la dezbaterea bugetului, în comisii dar şi în plen, pentru a aduce bani către cele sfinte din judeţul lor, pentru biserici noi, pentru renovarea celor vechi, pentru mănăstiri.

– Încă ne rugăm pentru sufletele celor de faţă, printre care se află şi domnul deputat şi domnul senator…

Slujba religioasă îşi urma cursul, iar cei doi pomeniţi îşi făceau cruci mari, să le vadă şi credincioşii aflaţi mai în spate. Ca ei procedaseră aproape toţi parlamentarii, ştiind forţa Bisericii, mai ales la sate. Ai dat bani la biserici, ai, pe lângă un loc asigurat în Ceruri, şi multe mii de voturi, aici pe Pământ, suficiente pentru încă un mandat. Şi, nu-i aşa, ce nu face parlamentarul pentru alegătorii săi, că doar nu dă din buzunarul propriu. Deputatul se foi şi îi făcu semn preotului să-şi aplece puţin urechea.

– Ştii ce, părinte, dacă mai scoatem de la buget încă 10 miliarde, nu poţi pune ‘mneata, „noi am dat”, adică io şi colegul de la PSD, şi să ne pomeniţi numele la toate slujbele până după alegerile alealalte? Adică noi am dat bani, tot noi am luat. Voturi, carevasăzică…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: