Sfânta justiţie din Vinerea Patimilor

Justiţia română şi-a mai dat, o dată, cu stângu-n dreptul, când a decis, în Vinerea Mare, eliberarea din arest preventiv a lui Gigi Becali, doar pentru a-i permite acestuia să sărbătorească Paştile în familie. În mod logic, o decizie a instanţei nu poate avea ceva în comun şi nu poate să fie legată cumva de cele sfinte, iar ceea ce au făcut judecătorii în acest caz miroase de la o poştă a lucrătură a Diavolului.

Cine a mai văzut undeva ca un complet de trei judecători să dea dovadă de clemenţă faţă de un inculpat înaintea Paştilor şi de ce aceasta nu s-a manifestat în mod unitar pentru toţi cei aflaţi în spatele gratiilor? Cum se poate ca un inculpat acuzat de sechestrare de persoane să facă cerere să fie eliberat pentru a-şi petrece sărbătorile acasă, iar instanţă să aprobe, când, în acelaşi timp, sunt alte sute sau mii, care au făcut solicitări similare, bineînţeles respinse? Ce fel de justiţie este aceasta?

Cum se poate ca unui infractor, cum este considerat Gigi Becali, să i se facă favoarea de a ieşi din celulă înaintea Paştilor, câtă vreme era considerat pericol social? Ce, peste noapte, s-a considerat că s-a transformat într-un mieluşel blând? Păi nu ameninţa el, în ziua eliberării, când făcea turul televiziunilor, că va scoate sabia? De unde până unde atâta bunăvoinţă din partea justiţiei? Păi de ce nu lasă toţi arestaţii să fie cercetaţi în libertate pentru a chefui acasă de ziua onomastică, pentru că e ziua nevestei sau a copiilor, sau pentru că e ziua vreunui sfânt despre care aceştia spun că au citit în calendarul bisericesc?

Nu am nimic cu eliberarea din arest a lui Becali, ci doar mă întreb de ce doar acesta a beneficiat de acest favor şi nu toţi inculpaţii din România? Cum justifică judecătorii acest lucru, cum justifică CSM măsura luată?

Sau nu are rost să mă întreb, pentru că se ştie că, în România, cel care fură un milion de euro primeşte o pedeapsă mai mică decât cel care a furat o coajă de pâine, pentru a-şi astâmpăra foamea…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: