Ziua Europei? Chiar?

Ieri a fost Ziua Europei, 9 Mai. Aţi ştiut, clujeni fiind, de acest eveniment? Poate dacă aţi trecut prin faţa Casei Matei, aţi văzut un cort alb, nişte steaguri ale UE şi o tonă de pliante colorate şi broşuri. Deci, autorităţile locale au marcat Ziua Europei printr-o banală expoziţie de hârtii, într-o piaţetă cât o cutie de chibrituri.

În rest, tăcere.

Tot ieri a fost Ziua Independenţei de Stat a României, obţinută, poate aţi uitat, că a cam trecut ceva vreme de atunci, în 1877. Aţi ştiut, clujeni fiind, de acest eveniment? Poate dacă aţi răsfoit o carte de istorie, că altfel, mă îndoiesc, deoarece la Cluj autorităţile, civile sau militare, nu au organizat nimic care să amintească de acest eveniment.

„Jenant” e doar unul dintre cuvintele menite să caracterizeze implicarea autorităţilor locale şi judeţene. Cu uşurinţă s-ar mai găsi şi altele.

Încercaţi

Reclame

4 răspunsuri to “Ziua Europei? Chiar?”

 1. tiberiufarcash Says:

  nu autoritatile au organizat, din contra, au ignorat aceatsa zi ci Agentia de Dezvoltare Regionala Nord – Vest a fost cea cu ideea acestor standuri informative la care au invitat primaria, universitatile, asociatia presei clujene, si alte institutii. Pentru un jurnalist cu atata vechime si experienta nu ar strica mi multa exactitate in relatare!

  Stii bine ca nu mai emotioneaza pe nimeni acest tip de initiative. Dar tre laudat ADRNV pt ca a fost singura institutie, fara sa fie autoritate locala, care a marcat ziua europei si era obligatoriu pt ei, fiind niste facilitatori.

  salutare magradene

  • magradean Says:

   Tocmai asta am punctat, lipsa de implicare a autotitatilor locale – Primarie, Prefectura, Consiliu Judetean in organizarea unei cat de mici manifestari de Ziua Europei. (La actiunea ADRNV, cea din fata Casei Matei, cica a fost si primaria partener, de aceea am mentionat-o, dar mi se pare, repet, jenant, la un oras precum Clujul, sa faci doar o expozitie de brosuri si pliante. Macar a fost ceva, nu?) Avem centre culturale ale unor state UE, avem diverse asociatii ale omenilor de afaceri straini, avem o sumedenie de institutii de cultura, de posibilitati sa fi facut ceva, orice, pentru a marca faptul ca suntem membri UE si noi clujenii si ne bucuram de acest lucru. Ziua Europei a fost ratata, parerea mea.
   Legat de faptul ca alte evenimente nu mai prind la clujeni, nu sunt de acord. Pai atunci hai sa mai facem nimic, nici de Ziua Nationala, nici de Ziua Unirii Principatelor, ca n-are rost. Problema e sa stii sa gasesti modalitati de a aniversa si sarbatori astfel incat sa scoti clujenii pe strazi. Ori asta nu e nici treaba mea, nici a ta, ci a autoritatilor locale sus mentionate…Din pacate.

 2. tiberiufarcash Says:

  Comunicat de presa

  prilejuit de celebrarea Zilei Europei, 9 mai, la Cluj-Napoca.

  Evenimentul a fost organizat de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest si Centrul regional EUROPE DIRECT Transilvania de Nord, in parteneriat cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca si Asociatia Profesionistilor in Presa Cluj.
  >> Va reamintim ca a doua componenta a evenimentului prilejuit de Ziua Europei se va derula vineri, 15 mai 2009 cand va avea loc Gala Multiplicatorilor de Informatie Europeana din Transilvania de Nord. Evenimentul se va desfasura intre orele 16,00-19,00 la sala de conferinte a Casei Matei Corvin, Cluj-Napoca. Oaspetele special este comisarul european pentru multilingvism, dl. Leonard ORBAN.
  >> In cadrul Galei vor fi premiate cele mai spectaculoase, cele mai de impact activitati ale multiplicatorilor de informatie europeana din diferite domenii, de la sectorul public la cel privat si de la cel al societatii civile la mass-media. Nominalizarile pentru premiile Galei sunt facute pe 10 categorii si vizeaza rezultate exceptionale obtinute in activitatea de informare pe teme europene pe parcursul anului 2008. Aceasta Gala continua o initiativa similara din 2007, organizata in cadrul proiectului ClujNetworking4Europe si care a marcat intrarea Romaniei in UE.

 3. tiberiufarcash Says:

  tu esti ziarist vechi, mai ai sperante de la autoritati?? Eu demult NU.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: