Nu ne-a uitat

A lăsat Primăria clujeană pentru fotoliul de prim-ministru, care nu este, să recunoaştem, prea comod în aceste perioade tulburi. Simte şi ştie că a rămas cu o datorie pentru zecile de mii de voturi primite, pentru încrederea arătată de clujeni în cele două scrutinuri locale, din care, pe ultimul l-a câştigat, lejer, din primul tur.

Mulţi din clujenii care l-au votat pe Emil Boc la Primărie s-au considerat trădaţi dar, sincer, care politician adevărat ar fi putut refuza o asemenea funcţie, de prim-ministru? (Pe Stolojan nu îl mai consider ca fiind un politician adevărat, după cele două episoade când s-a retras de la candidatura la prezidenţiale şi de la nominalizarea ca premier, aşa încât el nu se pune)

Dar Boc a plecat la Bucureşti de aproape şase luni, fără a uita, însă Clujul, pe care îl sprijină în continuare, aşa cum poate, de departe, în aceste vremuri dificile. Ca şef al Guvernului are posibilitatea de a susţine investiţiile importante ale oraşului şi zonei, şi nu se fereşte să o facă.

Putea, foarte bine, ca odată plecat, să îşi vadă de guvernare, de relaţia cu PSD, care cam scârţâie, de problemele tot mai mari legate de criza economică, şi să considere Clujul ca ultima dintre priorităţi. Se muta cu tot cu familie, îşi făcea buletin de Bucureşti ca mulţi alţii. Şi? Îi putea cineva reproşa ceva? Joacă în liga mare acum, în Capitală, mai are el timp de Cluj? Ş

i totuşi, Boc a dat bani de la Guvern, zeci de milioane de lei, pentru reabilitarea termică a blocurilor din Cluj, a dat terenuri de la ministere să se facă spital regional de urgenţă şi sediu pentru Filarmonică, a dat bani pentru finalizarea centurii de ocolire Turda-Dej să se scoată, în sfârşit, traficul greu din municipiu. Se vor da bani pentru hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti, se pompează fonduri serioase în autostrada Transilvania, poate-poate vom circula pe ea înaintea nepoţilor noştri. A rămas cu un ochi pe Cluj şi urmăreşte tot ce mişcă. Şi unde poate, mai picură bani să se finalizeze proiectele oraşului şi judeţului.

Eu zic că nu ne strică deloc „o pilă” ca Boc la Bucureşti…

Reclame

3 răspunsuri to “Nu ne-a uitat”

 1. tiberiufarcash Says:

  corect, dar a promis aceste lucruri. s-a tinut de cuvant. Deci este ok. Fata de atatia care nu au facut nimic e mare lucru nimic de zis.

 2. mihai Says:

  mulţi dintre bani sunt direcţionaţi spre CJ în detrimentul altor judeţe, pe modelul dîmboviţean, aşa că nu văd în asta un motiv de laudă.

  • magradean Says:

   Cu unii nicicum nu e bine. Daca nu dadea niciun ban la Cluj, de ce nu a dat, ca e nerecunoscator si tradator, daca a dat de ce a dat…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: