Ziua a doua. Cu Van Damme pe autostradă

Maşinile, peste o sută, stau rânduite una lângă alta, ca la startul unei „liniuţe”, în faţa ecranului gonflabil şi încolonate hăt în spate. De sus cerne o ploaie măruntă, enervantă, de abia apuci să îl vezi pe Van Damme printre mişcările ştergătorului de parbriz. Dar ce contează ploaia sau faptul că titrajul în limba română e mic şi nu se vede pe alocuri, când ai sonorul filmului în boxele stereo ale maşini, pe o frecvenţă de FM, de zici că actorul belgian vorbeşte, în engleză şi franceză, şezând comod pe bancheta din spate?

Conducerea companiei Bechtel şi oficialii TIFF au organizat sâmbătă seara o inedită proiecţie de tip „drive in”, ca la americani, pe Autostrada Transilvania, în zona Ciurila. Pelicula, „JCVD”, despre actorul belgian Jean Claude Van Damme, zis „The Muscles from Bruxelles”, în care acesta îşi joacă propriul rol de vedetă implicată într-un jaf al unui sediu de poştă din capitala Belgiei. Un JCVD care se apropie de 50 de ani dar care mai e în stare să scoată, cu o lovitură de picior, ţigara din gura unui tip.

Proiecţia, inedită, cum spuneam, a atras peste o sută de cinefili cu maşini, invitaţi la ora 20 dar sosiţi şi cu o oră înainte pentru a prinde un loc cât mai aproape de ecran. Din cauză de lipsă de întuneric şi din motive de PR pentru Bechtel, care a pus la dispoziţia doritorilor o porţiune de autostradă pentru încercare, filmul a început după 21,30. După o oră însă, tot mai multe maşini din spate au început să părăsească „sala” cinematografului în aer liber, ascultându-l în continuare pe Van Damme în maşină cale de câteva sute de metri, ca la teatru radiofonic, cum încearcă să scape din încurcătura în care a intrat.

Filmul, OK, cu un scenariu scris special poate pentru a-i da o pâine de mâncat lui Van Damme şi la bătrâneţe. Ideea de „drive in” pe autostradă, la fel, a fost OK şi ne-a deschis apetitul pentru astfel de locuri speciale de vizionat filme.

Ce ne facem, însă, la TIFF-ul de la anul, când porţiunea respectivă din Autostrada Transilvania ar trebui redată circulaţiei încă din noiembrie?

Sau nici vorbă să fie gata?

Reclame

Un răspuns to “Ziua a doua. Cu Van Damme pe autostradă”

  1. gazpefoc Says:

    Chiar crezi ca’i intereseaza pe alesii poporului cand va fi gata „Autostrada Transilvania”?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: