Ziua a cincea. Nu numai filme

209 filme nu sunt puţine de văzut în 10 zile, Cam 20 pe zi, pentru un maniac. Sau pentru unul care vrea să intre în Cartea Recordurilor, că tot e la modă, şi face cerere să să mărească ziua la 40 de ore. După cum calcula Mihai Chirilov, 50 de filme ar fi maximum ce ar putea vedea o persoană, pe care, sincer, aş vrea şi eu să o cunosc.

Dar TIFF-ul din acest an nu oferă clujenilor şi invitaţilor numai filme şi acest lucru face cu atât mai interesantă ediţia. Practic, nu ai timp să te plictiseşti. Uneori, nici să respiri, din cauza densităţii evenimentelor.

Să iau, de exemplu, ziua de ieri, marţi. Pe lângă cele 40 de filme proiectate în sălile cunoscute deja, organizatorii au mai organizat conferinţa de presă a juriului, o discuţie, spre seară, cu un invitat la TIFF Lounge, plus o prezentare specială cu aparate de epocă a unui film de Hitchock din 1927.

Azi, e conferinţă de presă despre Ziua Maghiară, lansarea unei cărţi, o proiecţie specială pentru nevăzători, o expoziţie de fotografii despre Autostrada Transilvania, la care va participa şi mezina prezidenţială, Elena Băsescu, (ocazie care va aduna popor cu nemiluita), alte două proiecţii speciale, un concert şi, la final, cheful de sfârşit de zi.Să nu mai zic că mâine este meciul de fotbal al homeless-ilor şi al cineaştilor, un eveniment în sine, care trebuie musai urmărit, chiar dacă nu îl dă GSPTV.

Alternanţa film-eveniment rupe monotonia unei vizionări non-stop. Faptul că la finalul celor 10 zile vom fi mai obosiţi după atâta alergătură dintr-o parte într-alta, chiar nu va conta chiar deloc. Sincer, e chiar plăcut.

Reclame

Un răspuns to “Ziua a cincea. Nu numai filme”

  1. gazpefoc Says:

    Da’tu chiar crezi ca prezentza lu’a mica, EB(OL)A de’i zice chiar poate fi considerat eveniment?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: