A doua zi după

Am o senzaţie de deja-vu.

Tocmai ce mi-am amintit de zilele care au urmat imediat evenimentelor din 21-22 decembrie 1989, când unii veneau noi şi alţii se pregăteau să plece. Starea aceea de incertitudine, vidul de putere din instituţiile publice, când nimeni nu ştia ce aduce viitorul apropiat. Când niciun funcţionar nu mişca vreo hârtie, cu ochii beliţi în televizor, aştepând să vadă încotro se îndreaptă apele.

 Aşa e şi acum, paralizie totală în administraţia locală şi centrală, funcţionarii nu mai semnează nimic, şefii stau pe picior de plecare, în aşteptarea înlocuitorilor, toţi cu ochii beliţi la televizor să vadă ce va face Băsescu, dacă îl nominalizează sau nu pe Johannis ca premier şi îi va transmite, astfel, o caldă strângere de mână lui Boc, trimiţându-l acasă.

Haosul şi blocajul administrativ pândesc pe-aproape, iar prin instituţiile statului bate vântul. Dacă primarul Sibiului va fi nominalizat ca prim-ministru la cererea noii majorităţi parlamentare, acesta îşi va construi un guvern din tehnocraţi, dar în teritoriu, în structurile descentralizate, în Prefecturi, vor reveni activiştii, politrucii din PSD, PNL şi UDMR.

Abia s-au împlinit şase luni de când tăvălugul PSD-PDL a ras fără drept de apel din structurile teritoriale ale administraţiei locale şi din ministere şi agenţii toţi şefii liberali, fiind impuşi oamenii celor două partide de la putere, trecând ca prin brânză peste prevederile legale. După ieşirea recentă a PSD de la guvernare, toţi şefii de servicii deconcentrate, prefecţi şi subprefecţi au fost înlocuiţi peste noapte cu membri PDL, fără să se ţină cont de faptul că au dat sau nu concurs, că se pricep sau nu. Iar acum, la nici două săptămâni, când nici nu s-a uscat la unii cerrneala pe numire sau pe eliberarea din funcţie, pesediştii, liberalii şi maghiarii se pregătesc să ocupe iar funcţiile, scoţându-i în şuturi pe democrat-liberali. Ca răzbunare. Asta da ţară. Criza economică e cât casa, bugetul pe anul viitor e în aer, dar toţi se joacă de-a politica cu soarta ţării.

Pe spatele poporului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: