Premier cu bască

Zău că, pe undeva, îl înţeleg pe Traian Băsescu când se împotriveşte cu toată forţa nominalizării lui Klaus Johannis ca premier, interpretând Constituţia cum îi vine lui bine. Cine ar accepta o înfrângere fără să facă nimic? Cum ar putea preşedintele-jucător să stea cu mâinile în sân şi să vadă cum pierde şi Parlamentul şi Guvernul?

A fost atât de jalnic în declaraţia din această seară, de după consultările cu partidele, încât mi s-a făcut chiar milă. A adus argumente jenante de-a dreptul care să justifice de ce nu vrea un premier propus de alţii.

Subit, preşedintele a părut interesat doar de criza economică şi a susţinut că viitorul premier pe care îl va nominaliza trebuie să fie musai finanţist, să se priceapă la negocierile cu FMI, să ştie una alta despre tragerile de bani de la UE etc.

Cum ar veni, orice motiv e bun numai să nu fie Johannis.

Dacă moţiunea de cenzură ar fi fost respinsă îl durea pe Băsescu în cot de FMI, de trangeri, de UE şi l-ar fi lăsat pe Boc premier mai departe fără nicio problemă. Ce interes naţional, ce soluţii anti-criză. Aiurea.

Lui Băsescu îi trebuie premier cu bască. Or Johannis nu are aşa ceva. Dacă îşi pune bască, va spune că nu e basca de culoarea care trebuie. Dacă vine Johannis cu basca în culoarea potrivită, preşedinte va spune că vrea, de fapt, un premier fără bască.

V-aţi prins?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: