N-o să ştim niciodată

N-o să ştim niciodată.

N-o să ştim dacă Klaus Johannis ar fi fost un bun prim-ministru. Sau unul rău. Dacă ne-ar fi putut scoate din criza economică, având un guvern croit după firea unui neamţ, care presupune rigurozitate, disciplină, ordine, punctualitate. Nu vom ştii dacă ar fi reuşit să dea acel impuls necesar acum oamenilor pentru a pune umărul, mai solidari, în aceste vremuri grele.

Nu vom ştii ce avantaje ar fi adus un chip nou în prim-planul politicii româneşti, cum ar fi fost primit de marile cancelarii europene, şi cum Gerrmania, Austria sau Elveţia şi-ar fi întors faţa spre România.

Nu vom ştii niciodată cum ar fi fost un Guvern condus de Klaus Johannis, din cauza marilor orgolii ale micilor politicieni români, incapabili, ca întotdeauna, să vadă interesul naţional, dincolo de interesul lor personal sau politic.

Nu vom ştii, niciodată, dacă Johannis este un om providenţial, sau doar un simplu nume scos la întâmplare, adus de la Sibiu şi plimbat ca pe sfintele moaşte în ultimele zile prin Bucureşti.

Primarul Sibiului nu va ajunge premier şi asta nu din vina lui, sau a noastră.

Preşedintele Băsescu nu-l vrea, pentru că nu e de-al lui, nu-l poate controla. Lui Johannis nu i-ar putea spune „Sări!” şi el să întrebe „Cât de sus?”. Neamţul e din alt aluat. Dacă va mai prinde un mandat, Băsescu nu îl va numi clar. Are Bocul lui. Şi mai are Croitorul lui de serviciu.

Dacă iese Geoană preşedinte, nu-l va numi nici el, deşi acum îşi face poze cu Johannis şi-i laudă de parcă ar vrea să-l vândă duminica la târg. Liderul PSD are alte obligaţii, la partid. Trebuie să numească un premier social-democrat, evident. Johannis e bun, dar atât. Partidul are prioritate.

Dacă iese Antonescu, Johannis ar avea o şansă. Dar liderul PNL porneşte de pe locul trei. Or medaliatul cu bronz nu poate desemna premierul.

Poate Klaus Johannis ar fi fost un bun prim-ministru. Sau poate unul rău. Dar noi n-o să ştim niciodată…

Şi nu ştiu de ce, dar mă încearcă un sentiment că România a mai ratat o şansă.

Reclame

2 răspunsuri to “N-o să ştim niciodată”

 1. tiberiufarcash Says:

  si eu cred la fel, ca era o sansa sa vedem neamtu cu ce se mananca. acum nu avem ce face decat sa votam si sa vedem daca Crin iese ca sa il puna apoi pe Johannis….

 2. un u Says:

  Măgrădene…………. cine e Johannis?? ce stii tu despre el??? ia intreaba ziaristii din sibiu sa-ti povesteasca ei mai multe. intreaba oamenii de rand….
  Hai sa-ti aduc aminte ceva. „Funar, primarul Gospodar!” iti spune ceva? era laudat de toata tara cu exceptia clujenilor.
  Mult iubitul tau Funar a refuzat sa devina Cluj-Napoca capitala culturala a europei din motive……….Sabiniene. Stii cati bani europeni a primit capitala culturala?? as vrea sa-l vad pe primarul asta mult laudat ce-ar fi facut fara banii europeni. cum ar fi aratat sibiul azi fara acei bani? intereseaza-te din pura curiozitate si inchipuie-ti cum ar fi aratat Clujul cu atata amar de investitie………
  si cu banii aia……scuza-ma……… si farcash ar fi putut conduce un oras

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: