Vreau să îi văd!

Vreau să îl văd pe magistratul care îl va judeca pe criminalul din Porche, Gabriel Hilote, cel care, băut fiind, a intrat zilele trecute pe contrasens, în Grigorescu, şi a lovit o maşină, omorând şoferul şi pe fiica acestuia, de 15 ani. Mama, aflată şi ea în maşină, se zbate, încă, în comă, între viaţă şi moarte. Vreau să îl văd pe judecător că aplică pedeapsa maximă şi nu se lasă influenţat de tertipurile avocăţeşti ale avocaţilor criminalului.

Vreau să îl văd pe procuror cum îşi construieşte cazul, beton, fără o fisură, fără posibilitatea de interpretare, iar dovezile să fie fără dubiu. Vreau să îl văd cum cere pedeapsa maximă fără nicio ezitare.

Vreau să îi văd pe poliţiştii care s-au ocupat de caz că au întocmit un dosar la fel, beton, cu măsurători clare şi expertize, cu depoziţii explicite ale martorilor, cu probe de necontestat ale alcoolemiei şoferului din Porche. Vreau să îi văd că nu dau înapoi, că nu umblă la dosar în timp ce îşi iau plicul pentru a uşura apărarea criminalului.

 Nu vreau, însă, să mă uit la avocaţii acestuia, nici la prietenii săi de afaceri care cred că cu bani se poate cumpăra orice, inclusiv libertatea.

Vreau să văd autorităţile statului că îşi fac datoria până la capăt, iar criminalul va plăti cu vârf şi îndesat şi nu va mai ieşi din spatele gratiilor până în ultima zi a pedepsei.

Şi mai vreau ca legea să fie, totuşi, modificată, iar pentru cei care se urcă băuţi la volan, pedeapsa să fie închisoare pe viaţă. Poate aşa se va micşora numărul morţilor de pe şosele.

Vreau să îl văd şi pe criminal că, măcar în ultima clipă, cuprins de remuşcări, îşi cere iertare. Pe cei morţi din cauza lui nu îi mai aduce nimeni din groapă dar măcar vom ştii că, la Cluj cel puţin, dreptatea nu umblă cu capul spart, iar Justiţia nu se va face de ruşine ca în alte cazuri din ţară.

Vreau să văd că şi aici pe Pământ se face dreptate, nu numai în Ceruri…

Reclame

8 răspunsuri to “Vreau să îi văd!”

 1. Razvan Antonescu Says:

  Sorry nu vei vedea. Eu vroiam doar sa spele un politist constiincios scarile la arest iar domnul afacerist sa aiba un accident fatal. Dar nici eu nu voi vedea asta

 2. Vasile Says:

  La fel ca tine, mulţi alţii vor. Dar oare câţi sunt cei care, cu adevărat, pot duce la îndeplinire aceste deziderate?

 3. tiberiufarcash Says:

  sunt de acord cu opinia ta vasilis

 4. Mihaela Rosca Says:

  Super bine scris!! Inca o data! Felicitari!

 5. Horea Says:

  Ca un apropiat al celor disparuti ieri , nu pot decat sa va rog pe Dvs cei din media sa tineti reflectoarele si lupa pe acest caz.
  Desi nu sunt departe de parerea cum ca in acest caz legea talionului s-ar cere aplicata, nu uit ca totusi exista o lege pe care trebuie s-o respectam. TOTI !
  Deci.. independent de faptul ca acel criminal are, sau mai bine spus avea, Porsche sau daca ar fi avut o umila Dacie veche de 30 de ani… rezultatul procesului trebuie sa fie acelasi.
  Noi cei multi si anonimi vom cauta alte cai sa va sprijinim in demersul normal de a instaura dreptatea.

 6. crina Says:

  ma bucur ca cineva ia atitudine si spune lucrurilor pe nume… poate daca am fi mai multi …

 7. Carmen Says:

  Trebuie sa ne mobilizam si sa cerem dreptate!Daca toti clujenii isi doresc ca acest nemernic Hilote sa intre dupa gratii ,atunci sa initiem petii la forurile competente,chiar sa trimitem personal o scrisoare d-lui Basescu.
  Puterea e in mainile noastre! Asa cum clujenii au luptat impotriva construirii Filarmonicii in Parcul Central,la fel putem sa stopam si injustitia in acest nefericit caz.
  Daca opinia publica isi cere drepturile in strada iar jurnalistii expun cazul pe toate canalele media,este aproape imposibil ca Hilote sa nu pateasca nimic.
  Trebuie doar sa ne mobilizam,cu vointa se pot face orice.

 8. Gogu Says:

  Vrei dreptate? Ia un cutit si infige-i-l in gat in clipa in care va fi adus in sala. Asa o sa se faca dreptate. Altfel, poti fi aproape sigur ca nu. Probabil ca lui o sa-i dea doi ani, nu cu suspendare, pentru ca era baut, dar n-as baga mana in foc nici pentru asta.
  Zice-vor judecatorii, deasupra carora e doar cerul, ca faptul ca va trai o viata cu aceasta povara morala e o pedeapsa aproape suficienta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: