Alex aşteaptă răspunsuri

Nu e un caz banal. Şi nici simplu. Ci unul extrem de dureros, plin de întrebări care aşteaptă, încă răspunsuri, mai ales din partea autorităţilor statului, a Poliţiei, a IML, a Universităţii Tehnice.

Ceva s-a întâmplat săptămâna trecută la Bazinul Olimpic şi nu ştim, cu exactitate, ce.

De ce a trebuit să moară un copilaş de 6 ani şi cum s-a întâmplat asta? Cine e de vină?

Nu se poate aşterne praful pe un astfel caz, care ridică numeroase semne de întrebare. Nu avem voie să facem asta, să ne prefacem că ce a fost, a fost şi să mergem mai departe, fără a avea toate răspunsurile la îndemână. Măcar pentru liniştea sufletească a părinţilor care şi-au dus copilul sănătos la cursul de înot şi l-au recuperat de la morgă.

Şi pentru memoria lui Alex.

Informaţiile actuale în acest caz sunt ciuntite, contradictorii, apar suspiciuni, acuze voalate, iar neîncrederea într-o anchetă corectă îşi face tot mai mult simţită prezenţa. IML va emite o concluzie pe la jumătatea lui decembrie iar comisia de anchetaă internă a UTCN abia ce şi-a început investigaţia şi nu se ştie cât va dura. Şi Poliţia anchetează, dar, la fel, nu se ştie cât va dura.

La aproape o săptămână de la incident nu ştim clar mai multe lucruri şi de aceea trebuie să fie găsite toate răspunsurile:

–         ce adâncime avea apa în bazin joia trecută? (Instructorul Vasile Pop susţine că era mică, sub un metru, şi că ajungea până la brâul copiilor)

–         unde era instructorul când ceilalţi copii de la curs au strigat să vină să-l salveze pe Alex?

–         de ce era îmbrăcat şi nu era în apă cu ei?

–         ce făcea exact în acele momente? Era ocupat cu care dintre copii?

–         cum era corpul băieţelului de 6 ani? Plutea la suprafaţa apei sau s-a dus la fundul bazinului? (Declaraţiile de până acum se bat cap în cap)

–         de ce a intervenit fiul instructorului, Andrei Pop, să îl scoată din apă pe Alex, deşi era, se pare, la alt bazin, şi nu tatăl său?

–         avea micuţul Alex apă în plămâni sau nu? (Şi aici declaraţiile sunt contradictorii)

–         cât a stat sub apă copilaşul?

–         ştia sau nu să înoate Alex? (Instructorul susţine că da, părinţii că nu)

–         putea să facă stop cardio-respirator la vârsta lui?

–         era sănătos copilaşul, nu avea probleme cardiace?

–         era băut sau nu intructorul Vasile Pop, aşa cum susţin mai mulţi părinţi?

–         a fost cea mai bună alegere a celor de la SMURD să ducă micuţul la Institutul Inimii sau era mai bine dacă ajungea la UPU?

Sunt doar câteva întrebări la care aşteaptă răspunsuri părinţii lui Alex, rudele, apropiaţii, noi toţi, pentru a se face lumină în acest caz. Dar, în primul rând, cred că le aşteaptă, sus în Ceruri, chiar micuţul de 6 ani, plecat mult prea deverme dintre noi…

Reclame

2 răspunsuri to “Alex aşteaptă răspunsuri”

 1. Gogu Says:

  In general toate sunt intrebari de bun simt, la care trebuie sa se raspunda. Si, cel mai probabil, vor face lumina daca se vrea. Pentru acei parinti e o durere de nedescris. Si cel mai probabil, daca instructorul va fi gasi vinovat, se va incerca o despagubire financiara. E problema parintilor daca accepta sau nu.
  Intr-un singur punct nu sunt de acord. Instructorul nu trebuia sa stea in apa, ci pe marginea bazinului. Da, in slip si nu in faine de strada. Eventual cu un tricou pe el.

 2. Tudor Says:

  E greu, intr-o presa care alearga mereu dupa senzational, sa pastrezi un astfel de subiect viu.. fara sa simti subiectul.. sa te pui in locul parintilor.. Atunci nu uiti de el.

  Eu nu am uitat nici acum de familia Dragoste, un caz unde asemanarile tragice trag noi semnale de alarma intr-un oras modern precum Clujul. Am fost insa satisfacut dupa ce am vazut noul prag anti-viteza de pe bulevardul 1 decembrie 1918.

  A fost urmarea unei dezbateri profesioniste din redactia noastra… si nu a fost singura.. Restul e istorie..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: