Ce vrăji a mai făcut Manolea mea?

Aliodor aduse păpuşa care-l întruchipa pe Mircea Geoană, cumpărată din setul „Barbie şi Ken”, şi o trânti pe masă în faţa candidatului PDL. Lui „Geoană”, într-un costum negru, îi fusese dat cu spray pe părul de plastic, pentru a ieşi grizonat, conform cu originalul, şi lipită o bucăţică de mătase violet pe post de cravată. Noroc că păpuşa nu vorbea, pentru că atunci ar fi avut o problemă cu imitarea accentului rârâit al candidatului PSD.

– Uite, Traiane, spunem că dânsul este Mircea Geoană. Îi facem o pasă energetică, pif, paf, puf, şi îi blocăm gândurile. Nu o să poată spune ce vrea. Mentalul metafizic îi va subjuga centrul gândirii psi iar undele energetice alfa, beta şi teta îi vor destructura aura.

Parapsihologul îşi mişca mâinile deasupra păpuşii de plastic, bolborosind cuvinte neînţelese. Incantanţia dură minute bune spre încântarea lui Băsescu.

– Uau, apucă să zică candidatul la preşedinţie, urmărind fascinat pasele maestrului.

Aliodor Manolea obosi într-un târziu şi se lăsă pe un scaun, neslăbind păpuşa Geoană din ochi.

– Da’, auzi, nişte ace nu-i putem înfige? Măcar unu, în cur, să nu poată sta jos, hă, hă, hă.

Băsescu se strica de râs. Îi plăcea noua sa armă energetică, iar Aliodor îi era simpatic. Mai ales după ce dăduseră gata o sticlă de whisky cu o seară înainte. Ţinea moldoveanul la băutură, nu-l făcea de râs.

– Auzi mă, dar ce facem cu păpuşa, cum o băgăm la dezbatere, să nu se prindă nimeni? Şi acolo cum faci pasele astea, cum tragi cu arma energetică direct în creierul lui Geoană?

Aliodor Manolea nu răspunse. Clătină din cap. Avea şi el secretele lui.

– Nu pot să spun cum o să fac, dar garantez că pe Geoană îl vor trece toate apele, o să dea în bâlbâială când o să-l întrebi despre Vântu, o să se piardă în explicaţii şi o să piardă voturi. Las pe mine…

Parapsihologul luă păpuşa Geoană, ameţită de atâta energie, şi o scutură.

– Ai adus ce ţi-am mai cerut?

Traian Băsescu băgă mâna în servietă şi scoase mai multe chestii pe care le înşiră în faţa maestrului parapsiholog.

– Aici ai nişte fire din părul lui Geoană, o unghie de-a lui, nici nu vrei să ştii cum le-am obţinut, câteva frunze din buruiana „laptele câinelui”, o felie de pâine de secară veche de o săptămână, deja e tare ca betonul, o lumânare pe jumătate arsă, de la biserica Cotroceni, trei bănuţi de argint, ăştia mi i-a dat un ţigan în campanie, apă stătută luată dintr-o fântână de lângă un cimitir, o bucată de ficat crud de la un porc mistreţ, două pene de cocoş şi nişte coajă de nuc.

Aliodor făcu pase peste cele de pe masă, aranjă deasupra păpuşa Geoană, şi băgă bucata de ficat în paharul cu apă stătută, după care înmuie un colţ din pâinea de secară. Închise ochii şi bolborosi deasupra mesei acele cuvinte neînţelese, după care îi făcu semn din cap lui Băsescu să guste.

Candidatul păru resemnat o clipă, înghiţi în sec, dar simţi că îl ia o durere de la icter.

– Ştii ce, Aliodoare, îmi şi bag picioarele în energia asta şi în vrăjile tale că îmi vine să vărs. Nu putem să îl batem pe Geoană pur şi simplu la voturi?

– Ba putem, dar un pic de energie ajutătoare nu strică, pif, paf, puf. Nu ziceai că scopul scuză mijloacele şi că important e să câştigi alegerile?

Reclame

Un răspuns to “Ce vrăji a mai făcut Manolea mea?”

  1. Paul-Sorin Tiţa Says:

    De râsul curcilor, da. Îţi dai seama ce candidaţi la preşedinţie am avut? Mai grav este că nu, nu putea să-l bată pe Geoană pu şi simplu, la voturi. Mai era necesară şi „contribuţia” (negativă, evident) a lui Geoană…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: