Pelerinaj fără girofar

 Nu am văzut picior de SPP-ist, duminică, la Nicula. Nici jipane sau merţane cu girofar care să aducă demnitari, chipurile evlavioşi, de la Bucureşti, pentru a se închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

De data asta nu au mai venit grămezi de politicieni de se rupea tribuna de lemn din curtea mănăstirii, ca anul trecut, cu Emil Boc şi Mircea Geoană în frunte, amuşinând voturi. Au fost doar parlamentari clujeni, câţi să-i numeri pe degetele de la o mână, care oricum nu s-au prea văzut din cauza membrilor unui cor bărbătesc, plasat strategic fix în faţa lor. Restul policienilor, din Cluj sau din Bucureşti, parlamentari, miniştri sau foşti miniştri, nu s-au mai băgat în seamă, nu au mai urcat, pe jos, pieptiş, din sat până sus la Mănăstire, că doar nu este an electoral.

A fost mai lejer şi pentru jandarmi şi poliţişti.

A fost mai linişte şi pentru pelerini.

A fost şi mai bine pentru icoană, că nu a mai fost nevoită să suporte făţărnicia unora.

Pun pariu că la anul, de Sfântă Mărie, situaţia se va schimba. Este an preelectoral, iar în 2012 ne aşteaptă alegeri locale şi parlamentare. Brusc, unii politicieni îşi vor descoperi credinţa şi vor reveni, pioşi, la Nicula, să se roage la icoană pentru un nou mandat. Vor strânge mâini, vor zâmbi larg credincioşilor, îi vor căina ce greu o duc, începând să numere, în gând, „un om, un vot”, şi să îşi facă oareşce calcule electorale, cât vor datora icoanei din viitorul succes electoral.

Mă întreb, însă, cine îi va mai crede că vin din inimă la Mănăstirea Nicula?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: